Ecover gaat stap verder in ‘schoner schoonmaken’

Uitbreiding van huidig gamma met een Ecocert-gecertificeerd assortiment

Donderdag 30 november 2017 — Ecover, de Belgische producent van ecologische was- en schoonmaakmiddelen, neemt een volgende stap in haar visie op ‘schoner schoonmaken’. Onlangs kondigde de ecopionier al haar ambitieuze plannen aan voor het reduceren van plastic en het invoeren van 100% gerecycleerde verpakkingen tegen 2020. Vandaag lanceert ze het nieuwe Essential assortiment gebaseerd op een exclusief geurconcept met parfums van natuurlijke oorsprong én met het Ecocert duurzaamheidslabel. Op deze manier is er nu voor ieder die ecologisch wil wassen of schoonmaken een passend product.

Voor elk wat wils
De nieuwe Essential reeks werd ontwikkeld voor liefhebbers van milde geuren. Het exclusieve geurconcept gebruikt parfums die rechtstreeks uit de natuur komen en ieder hun eigen specifieke karakter hebben, zoals citroen, lavendel, munt, kamille, en den (een combinatie van pijnboom en cederhout). Essential richt zich tot klanten van natuurvoedingswinkels en is exclusief daar verkrijgbaar.

Met de lancering van dit gamma biedt Ecover nu een bredere keuze aan ecologische was-en schoonmaakproducten, aangepast aan de verschillende wensen en vereisten van de consument.

Essential is een aanvulling op de bestaande Ecover reeks die meer uitgesproken, verrassende geuren bevat en waarvan de formules zijn gecreëerd door middel van ‘smart green science’. Het andere assortiment is de Ecover ‘Zero’ reeks, die geen geuren of kleurstoffen bevat, voor wie een parfumvrij (bijvoorbeeld omwille van allergie) én ecologisch  schoonmaakproduct zoekt.

De hoogste duurzaamheidstandaarden
Het Essential gamma is gecertifieerd door Ecocert, een organisatie die al twintig jaar lang de hoogste standaard zet voor duurzame producten wereldwijd. Ecocert hanteert strengere eisen en is transparanter dan de gangbare Europese voorschriften, door niet alleen de materialen van het product zelf te beoordelen, maar ook de manier waarop het product gemaakt is. 

Net zoals de reeds bekende Ecover producten, wordt Essential volledig geproduceerd in Ecover’s ecologische fabriek in Malle waarbij hout en ecobricks in plaats van staal en beton zijn gebruikt, een dak van planten zorgt voor isolatie, en gerecycleerd regenwater het pand voorziet van water. De Essential flessen zijn voor 75% gemaakt uit een plantaardig plastic (gemaakt op basis van de hernieuwbare grondstof suikerriet) en voor 25% uit gerecycleerd plastic.

De ingrediënten van natuurlijke oorsprong in de Ecover Essential reeks zijn, zoals in alle andere Ecover producten,  biologisch afbreekbaar, waardoor was- en schoonmaakbeurten geen enkel spoor in de natuur achterlaten. Voor het design van de producten werkte Ecover samen met opkomende artiest Freya Morgan, wiens handgetekende schetsen naadloos aansluiten op het natuurlijke karakter van Ecover Essential.

Steven Van den Ouweland, Ecover’s head of marketing Benelux: “Wij zijn echt trots op de samenwerking met Ecocert en dat we hun strenge duurzaamheidsnormen hebben gehaald en vaak zelfs hebben overschreden. We wilden een assortiment ontwikkelen dat aansluit bij de wensen van de klanten van natuurvoedingswinkels die zoeken naar schoonmaakproducten die perfect schoonmaken, de hoogste ecologische normen hebben, maar met eenvoudiger, mildere geuren. Ecover Essential is hier ons antwoord op. Met onze drie series - Ecover, Ecover Essential en Ecover Zero – bieden we nu voor elk wat wils. Bovendien bevestigt deze nieuwe reeks producten onze rol van ecopionier, die wij al sinds 1979 waarmaken”.

Ecover Essential is vanaf nu exclusief verkrijgbaar in diverse gespecialiseerde natuurwinkels in België.
www.ecover.com

--Einde persbericht-- 

Over Ecover 
Ecover is sinds de oprichting in 1979 uitgegroeid tot een van de grootste producenten van ecologische was- en reinigingsmiddelen in Europa. Ecover heeft zijn Europese productielocatie in Malle, België, en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. De producten zijn in meer dan 40 landen beschikbaar. Met meer dan 35 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling, produceert Ecover was- en reinigingsmiddelen op basis van plantaardige grondstoffen en mineralen, die de beste resultaten leveren tegen een eerlijke prijs. Milieubeleid is totaal geïntegreerd in het bedrijf, van productie tot marketing. Social responsibility & human health worden getrackt via het B-Corp lidmaatschap. Time Magazine en United Nations Environment Programme (UNEP) kenden Ecover in het verleden diverse awards toe. Voor meer informatie kun je terecht op www.ecover.com. 

Noot aan de redactie, niet voor publicatie: 
Voor meer persinformatie, beeldmateriaal, interviews of testproducten:
BLYDE 
Wilma Schippers
0479 95 08 55 
wilma@blyde.be