Ecover roept op tot Clean World Revolution met fles recht uit de vuilnisbak

Ecover lanceert haar allereerste afwasmiddelfles van 100% gerecycleerd plastic én 100% recycleerbaar: een doorbraak in de strijd tegen wegwerpplastic

Donderdag 1 maart 2018 — Plastic. Al meer dan 100 jaar gebruikt in ons dagelijks leven, maar enorm vervuilend voor ons water en milieu. Toch wordt er iedere minuut een miljoen plastic flesjes gekocht en dit aantal stijgt in 2021 met maar liefst 20 procent.[1] Hier moet verandering in komen, aldus Ecover.  De schoonmaakpionier ontketent vandaag een Clean World Revolution met de lancering van haar nieuwe afwasmiddelfles. Gemaakt van 100% gerecycleerd plastic én 100% recycleerbaar is deze fles een doorbraak in Ecovers missie om tegen 2020 al haar verpakkingen van 100% hergebruikt plastic te maken.

Not a virgin

Al sinds 1979 is Ecover een pionier in hart en nieren; het bedrijf introduceerde toen al het allereerste fosfaatvrije waspoeder. Het merk gelooft dat we het gebruik van plastic volledig moeten herzien en een halt moeten toeroepen aan het gebruik van materialen die onverwoestbaar zijn of die maar voor een klein gedeelte hergebruikt kunnen worden. Daarom richtte het bedrijf zich de afgelopen jaren volledig op innovaties op het gebied van gerecycleerde plastic verpakkingen. In het huidige productassortiment gebruikt Ecover 75% PlantPlastic voor hun flessen en in 2014 lanceerde het merk voor het eerst de limited edition Ocean Bottle.

Met de nieuwe fles bewijst Ecover dat plastic afval wel degelijk waarde heeft. Het plastic dat is gebruikt is transparant, omdat dit makkelijker herbruikbaar is dan gekleurd plastic. De ecologische voetafdruk is 70% lager dan wanneer nieuw plastic zou zijn gebruikt. Volgend jaar gaat het merk voor het eerst gerecycleerde materialen gebruiken in haar flesdoppen en zich inzetten voor meer faciliteiten die deze doppen daadwerkelijk omzetten in (her)bruikbare materialen. De huidige doppen zijn al ontworpen met minder plastic, waardoor het bedrijf jaarlijks 14 ton polypropeen plastic bespaart in het productieproces. Daarnaast start Ecover dit jaar met tests om een nieuwe generatie afbreekbare materialen te gebruiken in plaats van plastic. Een belangrijke en veelbelovende stap om de strijd tegen plastic afval naar een nog hoger niveau te tillen.

#LetsLiveClean - DIY-tips om het verschil te maken in de Clean World Revolution

  • Doe mee aan de nieuwste trend uit Scandinavië, plogging, en raap tijdens het joggen zwerfafval op – zorgt voor extra gewicht én extra training!
  • Be a messenger en steel de show met andere merken die ook het verschil maken; de coole zonnebrillen van W.R.YUMA gemaakt van plastic afval, de stoere tote bag van Yaco van duurzaam denim, en de  duurzame waterfles van Dopper.  
  • Sharing is caring. Heel veel producten hoef je niet nieuw te kopen; deel je eigen spullen of kijk of je ze kunt lenen van je vrienden of buren, bijvoorbeeld via www.hoplr.com
  • Party responsibly! Weg met de glowsticks, glitter en plastic rietjes; hallo, bamboerietjes, eetbare bordjes en zelfgemaakte versieringen van oud papier en plastic. 
  • Kom op 25 maart naar de Beach Clean Cup op een van de vele stranden in België of lever diezelfde dag je plastic flesje in voor een gratis ritje met de Ecover kusttram in Blankenberge.

De nieuwe afwasmiddelfles is verkrijgbaar in de geurversies Citroen & Aloë Vera, Kamille & Clementine, Lelie & Lotus of Granaatappel & Vijg, en in de nieuwste Zero variant (parfumvrij). De nieuwe retro-look van de fles is een knipoog naar de originele, eerste Ecoverfles en herinnert aan de missie waarmee het merk 40 jaar geleden begon: het opschonen van onze planeet. De flessen zijn vanaf nu beschikbaar in alle supermarkten en natuurvoedingswinkels.  Richtprijs afwasmiddel 450 ml: €2,19.

[1] https://www.theguardian.com/environment/2017/jun/28/a-million-a-minute-worlds-plastic-bottle-binge-as-dangerous-as-climate-change

                                                                             EINDE PERSBERICHT

Over Ecover

Ecover is sinds de oprichting in 1979 uitgegroeid tot een van de grootste producenten van ecologische was- en reinigingsmiddelen in Europa. Ecover heeft zijn Europese productielocatie in Malle, België, en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. De producten zijn in meer dan 40 landen beschikbaar. Met meer dan 35 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling, produceert Ecover was- en reinigingsmiddelen op basis van plantaardige grondstoffen en mineralen, die de beste resultaten leveren tegen een eerlijke prijs. Milieubeleid is totaal geïntegreerd in het bedrijf, van productie tot marketing. Social responsibility & human health worden getrackt via het B-Corp lidmaatschap. Time Magazine en United Nations Environment Programme (UNEP) kenden Ecover in het verleden diverse awards toe. Voor meer informatie kun je terecht op www.ecover.com.

Noot aan de redactie, niet voor publicatie:

Willen jullie een afwasmiddelfles ontvangen, een winactie optuigen of zijn jullie geïnteresseerd in een interview met een van de innovatie managers van Ecover over hun visie op de toekomst van gerecycleerd plastic? We helpen jullie graag verder.

Neem hiervoor contact op met:

BLYDE
Manon Acke
E:  manon@blyde.be
M: 0470/18.76.83

Manon Acke PR Manager at Blyde