Fintech-bedrijf Ebury opent vestiging in Brussel

Vestiging Europese hoofdstad belangrijke stap in internationale groeistrategie Ebury

Dinsdag 28 november 2017 — Vandaag opent Ebury, een van de snelst groeiende fintech bedrijven voor internationale valutatransacties, haar kantoor in Brussel. Om het toenemende aantal klanten in België lokaal beter te kunnen bedienen, heeft de organisatie gekozen voor een vestiging in het centrum van de Europese hoofdstad. Vanuit dit kantoor bedient het team van 20 medewerkers de Belgische markt. 

Ambitie België en Europa
Het Belgische team van Ebury bestaat nu uit 20 medewerkers en is van plan om nog sneller te groeien met de opening van het kantoor in de hoofdstad in Europa. Belgische organisaties kunnen vanaf vandaag bij hun eigen kantoor terecht voor innovatieve financiële oplossingen, zoals het beheer en de afwikkeling van internationale transacties, valutarisico’s en handelsfinancieringen.

Ebury heeft haar internationale succes mede te danken aan het toegankelijk maken van diensten voor kmo’s die tot nu toe alleen voor corporate accounts bij grootbanken beschikbaar waren. Nu kunnen kmo’s ook eindelijk, via Ebury, genieten van op maat gemaakte diensten en via een online platform internationale transacties doen vanaf ieder device.

Ebury Partners Belgium NV heeft recent de status van geautoriseerde betalingsinstelling bij de Nationale Bank van België (NBB) gekregen, waardoor Ebury nu zowel in Europa als in het Verenigd Koninkrijk gereguleerd is. Het kantoor in Brussel is het 12e kantoor van Ebury in Europa. In 2017 zullen er nog twee kantoren geopend worden en staan er ambitieuze uitbreidingsplannen op de agenda voor 2018.

Het Belgische team wordt aangestuurd door Menne Mennes, Managing Director Benelux. “Het Belgische team is in juni 2016 vanuit Amsterdam begonnen. Al snel zagen wij de vraag naar Eburys diensten toenemen. Met de groeiende vraag werd ook lokale aanwezigheid belangrijker. Door middel van onze licentie bij de NBB kunnen wij onze Belgische klanten nu persoonlijker van dienst zijn”, aldus Mennes over het succes in België.

De opening van het kantoor in Brussel volgt op het succes van Ebury in Nederland, en markeert de groei van de organisatie in de Benelux. Het kantoor is centraal gelegen aan de Regentlaan 37.

Over Ebury
Ebury is een financieel dienstverlener die organisaties helpt bij het overbruggen van de barrières die bij internationaal handelen komen kijken. Ebury biedt een unieke combinatie van valutadiensten en handelsfinanciering aan organisaties om hun internationale groei te accelereren. Ebury biedt expertise en service, die bij de banken meestal alleen beschikbaar is voor grote corporate accounts, in combinatie met innovatieve technologie en deskundigheid om internationale handel mogelijk te maken. De fintech-onderneming heeft een wereldwijd netwerk van liquidity providers, bestaande uit ondermeer ABN AMRO, Barclays, Goldman Sachs en Société Générale. Dit stelt haar in staat om valutatransacties en betalingen in meer dan 140 valuta mogelijk te maken, evenals betalingen via Vreemde Valutarekeningen in meer dan 60 valuta, waardoor organisaties gemakkelijk kapitaal kunnen repatriëren. Ebury specialiseert zich in valuta van opkomende markten en scoort hoog op de ‘Bloomberg forecast tables’. Ebury helpt meer dan 24.000 organisaties in meer dan 20 landen.

EINDE

Noot voor de redactie
PR Contact:
Sophie Scheltema
Marketing Executive Benelux
sophie.scheltema@ebury.com
+31 (0) 639462102