Nu in België: je online date kiezen op basis van festival voorkeur

Donderdag 22 juni 2017 — Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de gratis slow-dating app ‘Once’ met elkaar gematcht worden op hun gedeelde interesse in een bepaald muziekevenement. Once kiest België samen met Nederland om de nieuwe functie als eerste te lanceren, een logische keuze met het grote aantal festivals en jaarlijks miljoenen festivalbezoekers die ons land telt. 

Echte liefde
De online dating app Once deed het al net even anders dan dating apps als Tinder en Happn omdat ze niet met computer-matches werkt, maar ruim 300 menselijke matchmakers in dienst heeft om mogelijke liefdescombinaties te maken. Geen computerwerk, geen eindeloos geswipe maar één unieke, handgekozen match per dag. Kwaliteit over kwantiteit, voor de grootste kans op echte liefde.

Welke eigenschappen zijn belangrijk?
Woonplaats, leeftijd en hobby's zijn de meest genoemde eigenschappen in een gebruikersprofiel op een online dating app. Verder is de profielfoto doorslaggevend voor de keuze. Een verouderde manier van denken vindt slow-dating app Once. Zo weten zij uit de globale gebruikersstatistieken van de app dat gebruikers met dezelfde muzieksmaak 65,3% meer kans hebben op een succesvolle connectie.

“Er zijn zoveel belangrijkere persoonlijke eigenschappen als het gaat om het inschatten van een succesvolle match. Wij willen meer zijn dan een app voor losse contacten. Wij willen onze gebruikers helpen die ene speciale persoon te vinden. Dan gaat het meer om innerlijk en gedeelde interesses. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe functies die nog beter resultaat opleveren. Overal ter wereld zijn festivals populair, maar in België zijn we echte festivalpioniers, elke grote of kleine stad heeft wel haar eigen festival. Het is duidelijk een belangrijk aspect in mensen hun leven en daarmee ook een belangrijk aspect in de liefde en in het vinden van je ideale partner'', aldus Emily Ekong Marketing Manager Once app. 

Over ONCE
Gelanceerd in 2015 en nu al actief in meer dan 16 landen waaronder België en Nederland. In België is Once app pas dit jaar actief maar heeft al meer dan 155.000 gebruikers. Once app maakte al gebruik van menselijke matchmakers om alle profielen van gebruikers dagelijks te koppelen. De app prefereert een menselijk oog boven het gebruik van computeralgoritme zoals wel gebruikt wordt bij andere dating apps. Daarbij bedient het de gebruiker met maar één match per dag. Het snel groeiende aantal gebruikers, wijde variëteit en toegankelijkheid maakt Once app een gulden middenweg tussen ‘snelle sex apps’’ een serieuze dating advies bureaus. Once app is gratis te downloaden https://getonce.com/nl.

Liesbeth Vermaercke