Persuitnodiging - Rondetafelgesprek over statiegeld

Vrijdag 9 november 2018 — De problematiek rondom wegwerpplastic leeft...Dat werd onlangs opnieuw duidelijk met de grote meerderheid van het Europees Parlement die stemde voor een verbod op het gebruik ervan. De discussie rondom de invoering van een statiegeldsysteem als oplossing blijft ook, want de regering blijft de beslissing uitstellen. 

Om de kracht van een statiegeldsysteem te onderzoeken, opent Ecover van 15 t/m 17 november in Antwerpen de tijdelijke ‘Statiegeld Store’, en introduceert daarmee als eerste in België een statiegeldsysteem op plastic.

Op vrijdag 16 november vindt in de tijdelijke store hét debat plaats over statiegeld, met voor-en tegenstanders (van Ecover, FostPlus, Recycling Network Benelux, Steunpunt Circulaire Economie, Ugent en Vito). Het doel van het rondetafelgesprek is om gezamenlijk de voor- en nadelen van een statiegeldsysteem te bespreken en te zoeken naar oplossingen om de transitie naar minder wegwerpplastic en een duurzamer gebruik van plastic te versnellen.

We nodigen u graag uit om hierbij te zijn. 
Praktische informatie:
Vrijdag 16 november, van 9 tot 11 uur
Groendalstraat 14 in Antwerpen (tijdelijke Statiegeld Store)

Alvast bedankt om uw komst te bevestigen via wilma@blyde.be